Росавіація відмовилася обслуговувати "АероСвіт"

П'ятниця, 25 січня 2013, 10:10

Росаеронавігації знову зупинило аеронавігаційне обслуговування повітряних суден української авіакомпанії "АероСвіт".

Про це йдеться в повідомленні Росавіації, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, за останній час Росаеронавігації вже втретє заморожує обслуговування цього перевізника через борги.

Нагадаємо, термін погашення заборгованості українським авіаперевізником за наданий в листопаді 2012 року аеронавігаційний сервіс у розмірі 697 тис доларів закінчився 24 січня.

Реклама:

"Враховуючи невиконання авіакомпанією взятих на себе зобов'язань,  Держкорпорація з організації повітряного руху в РФ припинила аеронавігаційне обслуговування повітряних суден авіакомпанії "АероСвіт" з 25 січня 2013", - наголошується в заяві російського відомства.

Як відомо, в першій половині січня 2013 багато рейсів "АероСвіту" були скасовані, а з 15 січня маршрутна мережа, що включала, крім внутрішніх рейсів, ще близько 80 міжнародних напрямків, зменшилася до двох внутрішніх і до десятка міжнародних маршрутів.

Раніше, на початку грудня аеропорти "Бориспіль" та "Львів" у зв'язку з порушенням фінансової дисципліни призупинили обслуговування рейсів "Аеросвіту". Також через борги призупинив обслуговування рейсів "Аеросвіту" і аеропорт Шереметьєво (Москва).  

29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області розпочав банкрутство "АероСвіта" на підставі заяви самої компанії.

На початку січня "АероСвіт" почав процедуру власної реструктуризації, яка передбачає, крім усього іншого, також і значне скорочення маршрутної мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: