"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кайманові острови збираються розкрити "офшорні" таємниці

П'ятниця, 18 січня 2013, 20:27

Один з найбільш великих офшорів - Кайманові острови - хочуть зробити публічними назви раніше прихованих компаній, і імена їх директорів.

Про це пише Financial Times з посиланням на лист місцевого валютного регулятора CIMA (The Cayman islands monetary authority), передають "Ведомости".

З нього випливає, що острівна влада збирається створити базу даних по місцевим хедж-фондам, розкривши імена керуючих, а також провести перевірку кваліфікації останніх.

У поширеній CIMA заяві говориться, що консультації з реформи почалися 14 січня, влада острова хоче підвищити стандарти корпоративного управління і прозорість фінансових послуг.

Реклама:

Для цього вони залучили компанію Ernst & Young, яка проведе дослідження на цю тему і дасть рекомендації (CIMA попросила всіх акціонерів місцевих компаній взяти участь у дослідженні).

Кайманові острови до останнього часу вважалися однією з найбільш закритих офшорних юрисдикцій.

У дослідженні британської Tax justice network Каймани посіли друге місце за надійністю збереження таємниць, поступившись тільки Швейцарії.

Видання пов'язує зміни з тиском американських та європейських політиків, незадоволених агресивною податковою стратегією своїх компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: