"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Януковичу не терпиться "роздерибанити" порти

Четвер, 17 січня 2013, 15:19

Уряд має змінити підхід до розвитку українських водних портів.

Про це заявив президент Віктор Янукович на засіданні Комітету економічних реформ, передає УНІАН.

"Я хотів би, щоб ми подумали, врешті-решт, щодо портів, адже такий підхід, який був у минулому до портів, він не задовольняє ні нас, ні наших партнерів, які користуються цими послугами. Порти потрібно розвивати, потрібно бачити, де ми братимемо інвестиційний ресурс", - сказав Янукович.

Він наголосив, що для розвитку портів необхідно використовувати світовий досвід.

Реклама:

"Там, де є стратегічні питання і великі порти, нам треба планувати і, взагалі, нам потрібно використовувати загальносвітовий досвід. Подивіться, де в світі є державні порти?", - сказав Янукович.

Янукович наголосив, що необхідно провести серйозні роботи із залучення великих інвестицій для розвитку портів.

"Давайте ми шукатимемо інвестиції в Україні для збільшення товарообігу, вантажопотоків. Це головне. Якщо у нас будуть створені мотивації, якщо ми залучатимемо до розвитку інфраструктури відомі світового рівня компанії, які займаються цими напрямами, ми отримаємо результат", - зазначив президент.

Як повідомлялося, у листопаді 2012 року уряд розширив перелік об'єктів права держвласності, які можуть надаватися в концесію, внісши до нього всі 18 морських торгових портів України.

Як писала "Економічна правда", син діючого президента Олександр Янукович контролює такі порти: Іллічівський, "Південний" та Ялтинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: