"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мешканці Риги, у яких закупали "вишки Бойка", допомагали і "Сім'ї"

Четвер, 17 січня 2013, 10:44

У структурі власності компаній, які можуть бути наближені до родини Віктора Януковича, фігурували фірми, що обслуговувалися мешканцями Риги Станом Горіним і Еріком Ванагельсом.

Про це йдеться у публікації "Економічної правди".

Як зазначається у матеріалі, деякі активи "Сім'ї" були записані на київську компанію "Технопромсервіс". Зокрема, через низку інших фірм, на цю структуру записувалися об'єкти в Криму - вілли "Камея" та "Міро Маре".

Також вона фігурувала у структурі власності транспортно-експедиторської компанії "Лемтранс" та вугільної асоціації "ДРФЦ".

Реклама:

Водночас власниками компанії "Технопромсервіс" була керівник профспілки колись державного будинку відпочинку "Межигіря" Ірина Щинович та англійська компанія "Navimax Ventures Limited".

У свою чергу, директором англійської компанії була кіпрська "офшорка" "Fynel Limited". Остання належала латишу Стану Горіну, а її директорами у різний час були Ерік Ванагельс, Юрій Вітман та Денні Бенгер.

"Це ті самі Стан Горін, Ерік Ванагельс, Юрій Вітман, Денні Бенгер фірмі яких держава Україна в особі ДАК "Чорноморнафтогаз" заплатила 400 мільйонів доларів США за сумнозвісні бурові установки, більш відомі, як "вишки Бойка", - йдеться у статті.

Крім того, ці люди фігурували також у низці корупційних скандалів на теренах колишнього СРСР. Зокрема, у російській "Справі Сергія Магнітського" та справі екс-міністра енергетики Казахстану, банкіра Мухтара Аблязова.

Докладніше читайте у матеріалі "Пральна машина" для "Сім'ї".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!