Арбузов і Колобов поїхали в США шукати інвестиції

Середа, 16 січня 2013, 12:44

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов і міністр фінансів Юрій Колобов відправилися у США для налагодження роботи з потенційними інвесторами.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на прес-службу першого віце-прем'єра.

"Ситуація на фінансових ринках залишається непростою, тому дуже важливо працювати із зовнішніми ринками, презентувати Україну та її можливості. Так, в рамках візиту буде проведено ряд семінарів на тему інвестиційної привабливості України", - відзначили в прес-службі.

За даними джерел видання, поїздка здійснюється з метою пошуку альтернативних джерел засобів напередодні приїзду до України місії МВФ, запланованого на 24 січня.

Реклама:

Основним адресатом Арбузова і Колобова є велика інвесткомпанія Franklin Templeton Investments, штаб-квартира якої знаходиться в Сан-Матео, штат Каліфорнія. Зустрічі українських міністрів з керівництвом МВФ і Світового банку не передбачені, але і не виключені.

Franklin Templeton Investments є однією з найбільших інвестиційних компаній в світі, з активами під управлінням, що перевищують 780 млрд доларів, і більш ніж 21 мільйоном портфелів клієнтів. В його структуру входить більше 200 інвестфондів в різних країнах світу.

Як повідомлялося, за словами першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, Україна розраховує отримати новий кредит від МВФ у сумі 15 млрд доларів.

Нагадаємо, нещодавно глава Нацбанку Ігор Соркін заявив, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України 24 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: