Україна увійшла в дев'ятку найменш заможних держав Євроконтиненту

Субота, 12 січня 2013, 10:52

Україна за рівнем купівельної спроможності населення увійшла в дев'ятку найменш заможних держав Євроконтиненту, які зможуть витратити цього року менше 3,2 тис євро.

Про це йдеться в дослідженні міжнародної компанії GFK, яка проаналізували можливі витрати в цьому році в 42 європейських країнах, передає "УНІАН".

Аналітики компанії підрахували, що в середньому кожен громадянин з цих держав витратить в 2013 році на оплату товарів і послуг 12,8 тис євро, в той час, як українці та жителі ще восьми держав, серед яких Білорусь і член Євросоюзу Болгарія, менше 25% цієї суми.

Найбагатшими в Європі залишаються громадяни Норвегії та Швейцарії, які зможуть витратити вдвічі більшу суму, ніж в середньому європейці, а абсолютним лідером стало князівство Ліхтенштейн, з населенням близько 35 тис людей, жителі якого витратять в 4 рази більше.

Реклама:

Більше ніж в середньому зможуть витратити в 2013 році жителі шістнадцяти європейських країн - головним чином так званих "старих членів" Євросоюзу - 12 держав Західної Європи, в той час як інші - менше.

"У цілому в руках 50% жителів аналізованих країн сконцентровано 72% європейської купівельної спроможності", - відзначає GFK.

Громадяни самого більшого безпосереднього західного сусіда України - Польщі - витратять 45% від середніх європейських витрат на тлі 81% в Словенії, 58% в Чехії і 60% у Словаччині.

GFK відзначило падіння через кризу в національних економіках в рейтингу доходів і витрат громадян Іспанії та Греції, зауваживши, що іспанці зможуть витратити стільки ж, скільки в середньому європейці, а греки - на 10% менше.

За рівнем витрат без урахування чисельності населення в десятку лідерів увійшли Німеччина, Франція, Великобританія, Італія, Іспанія, Туреччина, Голландія, Швейцарія, Польща і Бельгія.

Німці, за оцінками GFK, в цьому році зможуть витратити 1,6 трлн євро в той час як бельгійці - 212 млрд євро, а громадяни Польщі - 220 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!