"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк буде "збивати" з підприємців по 80 гривень за модулі

П'ятниця, 11 січня 2013, 12:14

Орієнтовна вартість модуля, що буде реалізовуватись НБУ для підключення підприємців до "електронної стрічки, становить 80 гривень.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства доходів і зборів.

У міністерстві заявили, що почалося підключення підприємців, які використовують касові апарати, до "електронної стрічки" - системи передачі даних про готівкові операції на сервери податкової служби.

"З 1 січня 2013 року в Україні набрали чинності норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За даними відомства, підприємці мають можливість подавати звітність в електронній формі до серверу податкової як шляхом придбання нової касової техніки, так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.

"Реєстратори операцій повинні бути обладнані модулем безпеки нацсистеми електронних платежів - спецпристроєм у вигляді картки та плати для комп`ютера, який захищає дані від втручань. Орієнтовна вартість модуля, який буде реалізовуватись НБУ, становить 80 гривень", - сказано у повідомленні.

У відомстві повідомили, обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений НБУ інформаційний еквайрер (аcquirer) - організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування.

"У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог - протягом І півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі", - зазначили у Міндоходів.

Податківці також нагадали, що загалом на обліку у податковій службі знаходиться 152 тисяч суб’єктів господарювання, які зареєстрували 280 тисяч реєстраторів розрахункових операцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!