Фірташ придбає ОПЗ за 4 мільярди - екс-голова ФДМУ

Четвер, 10 січня 2013, 09:43

Одеський припортовий завод готується під приватизацію Дмитром Фірташем, і ніякої інтриги щодо його купівлі не існує.

Про це заявив екс-голова Фонду держмайна Олександр Бондар в ефірі телеканалу ТВі, передає Gazeta.ua.

"Хто і за яку суму приватизує Одеський припортовий завод, немає ніякої інтриги. Тут ніякої конкуренції не буде, давно визначено, хто буде покупцем", - сказав Бондар.

На думку експерта, влада будує приватні монополії у всіх сферах.

Реклама:

"Я наперед можу сказати, які будуть умови конкурсу, якою буде стартова ціна і за скільки його куплять. Ціна за ОПЗ буде 4 мільярди гривень, будуть визначені ціни газу, які забезпечують діяльність цього підприємства. І єдиний претендент, хто має обсяги - це або "Нафтогаз", або структури Фірташа", - зазначив Бондар.

При цьому він зауважив, що ані Ігор Коломойський, ані російські структури, котрі також вважаються претендентами на пакет акцій, не зможуть конкурувати з Фірташем.

"Коломойський при цій владі жодного об'єкта не купив, в нього відбирають те, що він зараз має. Російські компанії за 2,5 роки цієї влади жодного об'єкта не придбали в Україні. Крім того, вони позбулись уже чотирьох об'єктів", - заявив Бондар.

Нагадаємо, Фонд держмайна хоче в 2013 році продати держпакет акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 99,56%.

Як повідомлялося, голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявляв, що оціночна вартість майнового комплексу Одеського припортового заводу разом з цехом перевалки аміаку становить 5-7 млрд гривень.

Раніше бізнесмен Дмитро Фірташ заявляв, що зацікавлений у придбанні ОПЗ. Також Фірташ виражав упевненість, що боротьба за ОПЗ буде серйозною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: