Скандальну угоду про "LNG-термінал" підписав лижний інструктор

Четвер, 6 грудня 2012, 14:18

Хорді Сарда Бонвехі, який підписав з Україною скандальну угоду про будівництво LNG-терміналу, є 43-річним лижним інструктором, а нині бізнесменом з Барселони.

Галас від цієї події був перекритий зреченням іспанської компанії від договору, що залишило українську владу приниженою і збентеженою, передає Forbes з посиланням на Reuters.

Хорді Сарда Бонвехі, як з'ясувало, є 43-річним лижним інструктором, а нині бізнесменом з Барселони.

Члени сім'ї Бонвехі повідомили, що він пішов з дому, коли йому виповнилося 20 років, і став інструктором по лижам в Андоррі, а в Україну переїхав 10 років тому після туристичної поїздки і одружився на українці.

Реклама:

Його батько, Хоан Сарда, який до цих пір живе недалеко від Барселони, заявив, за повідомленням місцевої газети Regio7, що його син створив два підприємства в Іспанії в 2008 році.

Обидва підприємства, які займалися нерухомістю, не функціонують вже протягом багатьох років, зазначив він.

"Хорді ніколи не був зацікавлений в бізнесі, ні в моєму, ні в приналежному братам чи комусь ще. Він ніколи не показував інтересу до бізнесу взагалі", - заявив його батько.

Брат підписанта сказав, що той відвідав батьків 30 листопада, а після знову зник.

Люди, які вивчають цю справу в Україні, повідомляють, що Бонвехі працював в якості посередника в операціях для іспанських компаній і української влади та зазначений в якості гендиректора української філії Grupo Hera, чиєю спеціалізацією вказана рециркуляція відходів.

Також повідомляється, що Бонвехі подорожував по Україні в бізнес-поїздках, а у вересні взяв участь у конференції YES, щорічному економічному форумі в Ялті, де обговорив питання постачань зрідженого газу, заявили чиновники.

Раніше повідомлялося, що Хорді Бонвехі, який 26 листопада від імені іспанської компанії Gas Natural Fenosa підписав угоду про співпрацю з Україною щодо участі компанії в реалізації проекту LNG термінал, визнав, що не мав права підписувати цей документ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: