"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін перевірить підписання "скандальної угоди" по LNG-терміналу

Середа, 5 грудня 2012, 16:07

Кабінет міністрів створив комісію з перевірки обставин підписання "скандальної угоди" про співпрацю з компанією Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Держпідприємництва Михайло Бродський.

"Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів була створена комісія, яка візьметься за посадовців, які підписали скандальну угоду від української сторони. Комісія вивчить всі нюанси: як підписували, чому, як перевіряли представників іспанської компанії і т.д. А потім поставить питання і про відповідальність цих чиновників", - пише він.

Нагадаємо, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю по реалізації національного проекту "LNG термінал".

Реклама:

Компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту. Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії.

При цьому сам підписант - Джорді Бонвіт - пізніше в коментарі УНІАН визнав, що дійсно не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Каськів заявив про готовність піти у відставку, якщо це допоможе прибрати всі бар'єри в реалізації проекту будівництва в Україні "LNG терміналу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: