"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може підписати угоду про валютний ринок СНД

Середа, 5 грудня 2012, 09:14

На саміті голів країн СНД в Ашгабаті планується підписати угоду про співпрацю у сфері організації інтегрованого валютного ринку держав - учасниць СНД.

Про це повідомив помічник президента Росії Юрій Ушаков, передає УНІАН.

"Реалізація угоди сприятиме розширенню практики використання нацвалют при здійсненні платежів у сфері зовнішньої торгівлі і надання фінпослуг. Цей документ покликаний полегшити роботу банків на просторі СНД", - сказав він.

Також шаков відзначив, що під час майбутніх переговорів очільників країн СНД центральне місце буде відведено темі співпраці в економічній сфері.

Реклама:

"Центральне місце під час майбутніх переговорів відводиться тематиці співпраці в економічній сфері. За підсумками 2011 року товарооборот між державами СНД перевищив 281 млрд доларів – зростання на 36% порівняно з 2010 роком", - сказав він.

За словами Ушакова, велику увагу держави - учасниці СНД приділяють також розширенню і вдосконаленню договірно-правової бази торговельно-економічних відносин.

Як відомо, президент України Віктор Янукович 4-5 грудня планує відвідати з робочим візитом Туркменістан для участі у черговому засіданні Ради голів держав СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: