Янукович "обійшовся" Україні в цьому році у 635 мільйонів

Вівторок, 4 грудня 2012, 18:39

Утримання президента Віктора Януковича в 2012 році обійшлося в країні в 635 мільйонів гривень, тобто майже 2 мільйони гривень в день.

Про це пише Forbes.ua з посиланням на "Вісник державних закупівель".

З 2010 року, початку каденції президента, ця сума склала 1,42 мільярда гривень.

"Жоден тендер на будівництво та реконструкцію президентських об'єктів не був проведений за процедурою відкритих торгів - всі торги проводилися за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", - відзначає видання.

Реклама:

Крім прямих розтрат, вказує сайт, "збитки держави складаються ще і з недоотриманого прибутку - чотири елітних броньованих Mercedes, вилучені митницею, не були продані, а безкоштовно віддані Держуправлінню справами; 30 тисяч га мисливських угідь біля "Сухолуччя" під Києвом і дев'ять тисяч га біля Ведмідь-гори в Криму також безкоштовно перейшли в користування "президентському" товариству мисливців і рибалок "Кедр".

Карпатська резиденція "Синьогора" зазнала в цьому році реконструкцію та добудову гостьових будиночків і ресторанів на загальну суму в 81,32 мільйон гривень. З 2010 року на це місце пішло майже 0,25 мільярда гривень.

Реконструкція кримських дач Януковича, споруда вертолітних майданчиків та реконструкція прилеглих доріг обійшлася в 2012 році в 94 мільйони гривень, за три роки - в 373 мільйони гривень.

Полювання. На облаштування, будівництво доріг і передачу мисливських угідь в довговічну оренду наближеному до президента "Суспільству мисливців і рибалок "Кедр", заснованому міністром ПЕК Юрієм Бойком, екс-главою "Укравтодору" Володимиром Демішканом і черкаським губернатором Сергієм Тулубом, було витрачено 124 мільйони гривень, за три роки - 144 мільйона.

Президентська рибалка в 2012 році коштувала 6,55 мільйонів гривень, за три роки - більше 16 мільйонів. У цю суму увійшли будівельні роботи в колишньому природному заповіднику в Криму, де Янукович зараз проводить час з вудкою.

Автопарк, який за станом на початок року складався з 385 машин, обійшовся бюджету в 2012 році майже в 40 мільйонів гривень, за три роки - в 122 мільйонів.

Утримання президентського авіатранспорту обійшлося в 95 мільйонів гривень, за три роки - в 251,6 мільйонів гривень. Тільки на оренду трьох вертольотів люкс-класу у наближеною до президента фірми "Танталіт", якій формально "Межигір'я", в цьому році пішло 8,1 мільйона гривень.

Прийом гостей, а також реконструкція для цієї мети Маріїнського палацу і комплексу старовинних будівель на Липках в цьому році коштував 194 мільйони гривень, за три роки - 203 мільйони (раніше реконструкції не проводилися).

Утримання адміністрації президента і Держуправління справами, основна стаття якого припадає на харчування, в цьому році коштувало 50 мільйонів гривень, за три роки - майже 60.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: