"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Влада протягуватиме валютний податок "зі знижкою"

Понеділок, 3 грудня 2012, 10:03

Верховна Рада у вівторок може ухвалити закон про 10% валютний податок.

Про це повідомляють джерела "Економічної правди".

За словами співрозмовника, Нацбанк вирішив зменшити ставку податку з 15% до 10%, і в такій формі провести його через Верховну раду.

Проте перший заступник керівника фракції Партії регіонів у Верховній раді Михайло Чечетов підтвердив виданню "Комсомольская правда в Украине", що парламент 4 грудня проголосує за введення 15%-ного податку на продаж валюти, якщо Нацбанк вирішить внести цей закон.

Реклама:

"Треба виправити ситуацію, коли брудні спекуляції певних фінансових структур похитнули курс гривні. Ми в Раді навіть не прийняли, а просто обговорили цей закон - і долар вже стабілізувався. Так що треба продовжувати", - сказав він в інтерв'ю виданню.

Як повідомлялося, нещодавно депутат від Партії регіонів, член Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Василь Горбаль також заявив, що законопроект про 15% податок на продаж валюти може розглянути парламент ще цього скликання.

Нагадаємо, законопроект про введення 15% збору був зареєстрований у Верховній раді 19 листопада.

Однак 20 листопада ВР відклала його розгляд на невизначений термін, оскільки його автор народний депутат Віталій Хомутинник відкликав законопроект.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: