Китайці для своєї безпеки вкладуть мільярди в АПК України

П'ятниця, 28 грудня 2012, 13:41

Китайсько-український фонд інвестування планує залучити до 6 млрд доларів на розвиток сільського господарства в Україні.

Меморандум про створення фонду інвестування в міжнародні проекти співпраці був підписаний 27 грудня 2012 року в Гонконзі, передає "Укрінформ".

"Наша мета - створення фонду, який сприятиме акумуляції фінансових коштів і просуванню проектів із розвитку сільського господарства України, з розширення китайсько-української торгівлі у сфері агропромислової продукції",- заявив заступник голови правління китайсько-української асоціації з реалізації міжнародних проектів Фен Чи Кін.

За його словами, фонд планує в 2013 році залучити до 600 млн доларів під проекти, які будуть відібрані, і поступово довести суму до 6 мільярдів.

Реклама:

Пріоритетними визнані проекти у сфері будівництва на території України заводів із виробництва засобів захисту рослин і добрив, які країна наразі змушена майже повністю купувати за кордоном, використання нових технологій підвищення врожайності і продуктивності скотарства і птахівництва.

Китай зацікавлений у нарощуванні імпорту високоякісної української продукції агрокомплексу задля підвищення власної продовольчої безпеки.

Як повідомлялося, холдинг українського бізнесмена Олега Бахматюка та держкорпорація збираються продавати кукурудзу Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!