"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Арбузова кажуть, що обсяг золота в міжнародних резервах збільшився

П'ятниця, 21 грудня 2012, 18:46

Обсяг монетарного золота в міжнародних резервах України в січні-листопаді 2012 року збільшився на 25,5% - до 1,13 млн тройських унцій.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, опублікованому на сайті регулятора.

"З початку 2012 року обсяг монетарного золота в міжнародних резервах України збільшився на 25,5% (на 0,23 млн тройських унцій) і за станом на початок грудня поточного року складає 1,13 млн тройських унцій", - вказується в повідомленні.

Згідно з даними НБУ, питома вага монетарного золота в міжнародних резервах України зросла з початку року майже вдвічі - з 4,36% до 7,72% у грудні 2012 року: в січні-листопаді загальний обсяг міжнародних резервів скоротився на 20,3%, або на 6,44 млрд доларів, - до 25,355 млрд доларів.

Реклама:

Основною складовою міжнародних резервів, як і раніше, є резерви в іноземній валюті: їх питома вага перевищує 90%.

У повідомленні наголошується, що зазвичай в структурі золотовалютних резервів європейських країн частка монетарного золота становить 15% і Україна наближається до цього показника.

У цілому, згідно з повідомленням, на сьогоднішній день Україна займає 45 місце серед країн світу за обсягом монетарного золота у складі міжнародних резервів і, враховуючи темпи зростання, має всі передумови для його збільшення.

Монетарне золото - це золото у формі монет, злитків або брусків, не нижче 995 проби, перебуває у власності або під контролем центрального банку або органів державного управління.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!