"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко розповів, на яку Україну чекають в економічному союзі

Середа, 19 грудня 2012, 20:58

Україна може брати участь в економічному союзі з Білоруссю, Росією та Казахстаном, але її приєднання до цих процесів не повинне бути вибірковим.

Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко в середу в Москві, підбиваючи підсумки своєї участі у зустрічах глав держав ОДКБ, ЄврАзЕС та митної "трійки", передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна дуже цікавиться цим питанням, і інтерес до цього великий. Але приєднання до окремих вибіркових документів бути не може", - зазначив він.

Білоруський президент уточнив, що в Москві учасниками інтеграційних об'єднань був даний чіткий посил тим, хто готовий приєднається до Митного союзу і ЄЕП, а в подальшому і до Євразійського економічного союзу.

Реклама:

"Будь ласка, двері відкриті. Приймайте документи, робіть їх законами, приходьте - будемо співпрацювати", - сказав Лукашенко.

Президент констатував, що "наше інтеграційне економічне об'єднання стало дуже привабливим".

Зокрема, він нагадав про зацікавленість В'єтнаму співпрацювати з Митним союзом. Також, продовжив глава Білорусії, "Єврокомісія все частіше дивиться на нашу нову ефективну освіту".

Лукашенко повідомив, що на засіданні Вищої Євразійської економічної ради були визначені етапи формування Євразійського економічного союзу.

Зокрема, сказав президент Білорусії, "до середини 2014 року на столі має лежати проект договору, документ про створення нашого майбутнього економічного союзу".

При цьому Лукашенко підкреслив, що "нам ні в якому разі не можна забігати вперед, але і гальмувати ні в якому разі не можна".

Президент зазначив, що глави держав Таможсоюза домовилися "зустрічатися як мінімум чотири рази на рік".

"У нас був сьогодні дуже відверта розмова, були зняті всякі шорсткості, недомовленості. Це дуже важливо, тому що за нашими рішеннями трильйони доларів, євро", - заявив президент Білорусії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!