"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДУСя дала 1,5 мільйона на кримську VIP-риболовлю

П'ятниця, 14 грудня 2012, 09:55

Кримський природний заповідник ДУС 6 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ДП "Віллір" на реконструкцію форельного господарства на кордоні "Веселий".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди склала 1,64 млн гривень.

Як зазначається у повідомленні, до кінця року за кошти держбюджету повинні провести реконструкцію орієнтовно 2 км під’їзної дороги до сусіднього кордону "Чорна річка", огорожі території Форельного господарства, форельних ставків верхнього та нижнього каскадів, водозабірного колодязя, кормокухні та інкубатору, а також двох перехідних мостів, альтанки з облаштуванням 15-ти посадкових місць.

Реклама:

Нагадаємо раніше цього року заповідник уже замовляв реконструкцію кордону "Чорна річка".

Зокрема, йшлося про влаштування труби для водостоку під проїжджою частиною, огорожу довжиною 1 км, металеві ворота, облаштування альтанки, барбекю та "пункту харчування"на 182,6 кв м, а також очистку прилеглого ставка від наносів.

Згідно з повідомленням, підряд вартістю 3,43 млн гривень також отримав "Віллір".

"Таким чином на будівельні роботи в заповіднику за цей рік вже виділили 5,07 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Компанія "Віллір" є дочірнім підприємством російського ТОВ "Петро-софт" (Санкт-Петербург), яке займається гуртовою торгівлею косметикою та парфумерією.

Кримський природний заповідник здавна є територією полювання та риболовлі перших осіб держави. За царської Росії тут був "Заказник імператорських полювань", за Союзу – Кримське державне заповідно-мисливське господарство, куди  полювати і вудити рибу приїжджали генеральні секретарі.

Сьогодні заповідник знаходиться у розпорядженні Державного управління справами, яке обслуговує президента України, Верховну раду, Кабінет міністрів, Апарат президента, Раду нацбезпеки та оборони й інші держоргани.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: