"Укрзалізниця" отримає від ЄБРР додаткові мільйони

Вівторок, 11 грудня 2012, 13:06

ЄБРР надасть "Укрзалізниці" додаткові кредитні кошти на суму до 62,5 млн доларів для фінансування закупівлі вантажних вагонів у рамках програми оновлення рухомого складу.

Про це сказано в повідомленні ЄБРР, передає "УНІАН".

У повідомленні, зокрема, зазначається, що кошти збільшують вже наданий Банком в 2009 році кредит такого ж розміру, призначених для тих самих цілей.

"Новий спільний проект ЄБРР і "Укрзалізниці" є результатом прогресу реформування галузі, досягнутого національним оператором залізничних перевезень у відповідності з умовами, які були раніше узгоджені з Банком. Поновлення програми фінансування дозволить "Укрзалізниці" продовжити модернізацію вагонного парку", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Передбачається, що "Укрзалізниця" використає кошти кредиту для закупівлі вантажних вагонів загального призначення, що стане важливим кроком у поліпшенні залізничної транспортної інфраструктури, яка підтримує економіку України і забезпечує приблизно 56% від загального обсягу вантажних перевезень.

"З урахуванням цього проекту загальна сума фінансування, виділеного ЄБРР в секторі залізниць України з 1999 року, становить понад 300 млн доларів у рамках трьох окремих трансакцій", - сказано в повідомленні ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!