Moody's знизило рейтинги українських банків

Понеділок, 10 грудня 2012, 09:00

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 11 українських банків,

Про це передає "Прайм" з посиланням на повідомлення агентства.

Згідно з повідомленням, 11 банків, включаючи Ощадбанк (Україна), ОТП Банк Україна, Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрексімбанк отримали негативний прогноз на тлі аналогічної дії по відношенню до України.

"Довгостроковий депозитний рейтинг Приватбанку і Промінвестбанку за зобов'язаннями в національній валюті знижений до "B2" з "B1", ОТП Банк Україна та Райффайзен Банку Аваль - до "B2" з "Ba3", Укрексімбанку, Першого українського міжнародного банку, банку "Південний" , Ощадного банку України, банку "Кредит-Дніпро" - до "B3" з "B2", Ощадбанку (Україна), - до "B2" з "Ba2", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як повідомляється, довгострокові депозитні рейтинги даних кредитних організацій, а також Укрінбанку, за зобов'язаннями в іноземній валюті знижені до "Caa1" з "B3".

"Рейтинг Приватбанку і Промінвестбанку за національною шкалою знижені до "A3.ua" з "Aa3.ua", ОТП Банк Україна, Райффайзен Банку Аваль, Ощадбанку (Україна) - до "A3.ua" з "Aa1.ua", Першого українського міжнародного банку, Ощадного банку України, банку Кредит-Дніпро - до "Baa3.ua" з "A3.ua", банку Південний - до "Baa3.ua" з "A2.ua", - йдеться в повідомленні агентства.

Рейтинги VAB банку, відзначає агентство, залишаються незмінними, оскільки знаходяться нижче рівня суверенного рейтингу - прогноз за довгостроковим депозитним рейтингом за зобов'язаннями в іноземній валюті "Caa1" змінено на негативний з позитивного.

У свою чергу довгостроковий депозитний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті банку "Фінанси та кредит" "Caa1" змінено на негативний зі стабільного. Довгостроковий рейтинг компанії "Райффайзен Лізинг Аваль" за національною шкалою знижений до "Baa3.ua" з "Aa2.ua".

Нагадаємо, Moody's минулого тижня знизило рейтинг державних облігацій України на один щабель - до "B3" з "B2" з негативним прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!