Влада готова віддати Фірташу Запорізький комбінат?

Четвер, 8 листопада 2012, 11:22

Фонд держмайна 7 листопада оголосив конкурс з відбору інвесторів для ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Про це сказано у газеті "Відомості приватизації" від 7 листопада 2012 року, повідомляє ФДМУ.

"Однією з умов конкурсу є внесення переможцем конкурсу до закінчення першого року з дня держреєстрації товариства внеску до статутного капіталу 688,85 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Також у відомстві повідомили, що конкурс проводитиметься в 2 етапи: розгляд документів та прийняття рішення про допуск учасників конкурсу до участі у 2 етапі конкурсу буде проведено 7 грудня, а розгляд конкурсних пропозицій буде проведено 13 грудня.

Реклама:

Нагадаємо, в кінці серпня 2012 року відібраний ФДМ приватний оцінювач - ПП "Бюро Маркуса" - визначив вартість майнового комплексу держпідприємства "ЗТМК" в 716,9 млн гривень.

Раніше уряд відкрив можливість приходу приватних інвесторів на "Запорізький титано-магнієвий комбінат", прийнявши 23 січня 2012 постанову № 243.

Цей документ передбачає передачу інвесторові 49% прав власності в "ЗТМК", проте пізніше голова ФДМУ Олександр Рябченко повідомив, що уряд відстрочив доступ до Запорізького комбінату.

Олігарх Дмитро Фірташ, власник Group DF, неодноразово заявляв про необхідність створення державно-приватного холдингу в титановій галузі країни.

У 2010 році ця компанія оцінювала потенційний обсяг своїх інвестицій в титанову промисловість України в розмірі 2-2,5 млрд доларів.

Серед об'єктів для інвестування був названий і "ЗТМК".

У березні 2012 року президент Віктор Янукович під час відвідин Запоріжжя заявив, що є приватний інвестор, який готовий вкласти 700 млн доларів у "ЗТМК".

Запорізький титано-магнієвий комбінат - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: