"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов каже, що банки готові до кризи

П'ятниця, 30 листопада 2012, 13:03

Глава Нацбанку Сергій Арбузов упевнений, що зараз банки набагато краще готові до кризи, ніж чотири роки тому.

Про це він заявив в інтерв'ю "Коментарям".

"Безумовно, сьогодні українці більше довіряють вітчизняній банківській системі. І Нацбанк і банкіри зробили відповідні висновки з тих проблем, з якими вони зіткнулися в 2008-2009 роках. І зараз банки набагато краще готові до кризи, ніж чотири роки тому", - зазначив Арбузов .

За його словами, як показують матеріали недавно опублікованого порівняльного дослідження "Ставлення до заощаджень", підготовленого на підставі щорічного опитування громадян європейських країн, побоювання щодо можливого банкрутства банків є у 30% українців. Це на 2% менше, ніж рік тому.

Реклама:

"Так, ми поки відстаємо від Німеччини та Туреччини (там цей показник склав 24%), але впевнено випереджаємо Польщу (43%), банківська система якої вважається дуже сильною навіть за найбільш суворими європейськими мірками", - заявив головний банкір країни.

Крім того, Арбузов зазначив, що про підвищення рівня довіри до вітчизняної банківської системи свідчить і серйозний приріст коштів населення на рахунках в банках, обсяг яких з початку поточного року збільшився на 45 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!