"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов розповість українцям про шкідливість "валютних заначок"

П'ятниця, 30 листопада 2012, 12:24

Комітет з протидії недобросовісних валютних операцій Нацбанку готує роз'яснювальну компанію.

Про це в інтерв'ю "Коментарям" розповів глава Національного банку Сергій Арбузов.

"Ми пояснюємо населенню на прикладах і фактах, що тримати під подушкою валюту невигідно ні з якої точки зору. Депозит у гривні, казначейське зобов'язання, інвестмонети, інвестування в будівництво житла в будь-якому випадку принесуть більше користі і людині, і країні. Готується інформаційна кампанія, яка охопить всі регіони країни", - сказав він.

При цьому Арбузов висловив упевненість, що закон, що передбачає введення пенсійного 15%-го збору з продажу валюти буде прийнятий парламентом найближчим часом.

Реклама:

"НБУ як і раніше активно бореться з тими, хто намагається заробити на штучному розгойдуванні обмінного курсу гривні. Із цією метою підготовлено законопроект "Про внесення змін щодо операцій з іноземною валютою". Він передбачає запровадження 15% збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при продажу інвалюти за готівкову гривню. Необхідність введення такої норми очевидна (...) Ми дуже сподіваємося, що парламент найближчим часом підтримає цей проект", - підкреслив глава Нацбанку.

Раніше, голова комітету НБУ по протидії недобросовісній валютних операцій Юрій Горшков заявив, що принципових змін у законопроект, що передбачає запровадження 15% збору до Пенсійного фонду при продажу валюти, вноситися не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: