Міноборони накупило палива на чверть дорожче від ринкових цін

Четвер, 29 листопада 2012, 09:21

Міноборони 15-27 листопада за результатами тендерів уклало низку угод на постачання в 2012 році палива на 84,88 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Як зазначається у повідомленні, у ТОВ "Кременчуцька торгова спілка" придбано мазут М-100 на 46,55 млн гривень. Вартість придбаного палива склала 7 380 гривень за тонну. Це на чверть дорожче від ринкових цін на паливний мазут, які складають близько 5 500 гривень за тонну.

"Мазут придбано для квартирно-експлуатаційних частин Міноборони на умовах СРТ, коли доставку палива оплачує постачальник, тобто приватна фірма. Разом з тим, в конкурсній документації вказано, що до ціни договору внесено транспортні витрати і вантажні роботи в місцях завантаження і розвантаження. Відтак Міноборони компенсує транспортні видатки своєму постачальнику", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Засновниками ТОВ "Кременчуцька торгова спілка" є мешканець Полтави Олег Кісільов та "Інвестиційно-фінансова група "Капітал" Ірини Новікової.

Ще 7,8 млн гривень отримає ТОВ "Магеллангрупп" (Дніпропетровська обл.) Ігоря Гончара та Антона Нурєєва. Компанія поставить бензин А-92 по 15 тис гривень за тонну.

ТОВ "Золотий екватор" Ігоря Єрємєєва отримає 30,53 млн гривень за 450 тон бензину А-95, придбаного по 15,48 тис гривень за тонну, і 1650 тон бензину А-76 по 14,28 тис гривень за тонну.

"Всі ці ціни на чверть більші від існуючих на гуртовому ринку палива", - повідомляє видання.

Разом з тим Міноборони в конкурсній документації відзначило, що постачальник може включити в ціну палива "усі свої витрати, податки і збори, що сплачуються або мають бути сплачені, а також усіх видів послуг, включаючи витрати на транспортування, страхування, з урахуванням вартості вантажних робіт у місцях завантаження продукції, у тому числі й тих, які доручаються для виконання третім особам".

Все вищевказане паливо має бути поставлено до середини грудня цього року, значних цінових коливань на мазут та бензин в цей період не передбачається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!