"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров визнав, що гроші в областях пішли не на зарплату

Середа, 28 листопада 2012, 10:41

Додатковий ресурс, який був наданий областям з держбюджету минулого місяця, спрямовувався не на зарплату, а на інші видатки.

Про це прем`єр-міністр заявив на засіданні уряду.

"Доручаю міністру фінансів разом з міністром соцполітики провести всеукраїнську селекторну нараду з усіма керівниками регіонів, з’ясувати причини окремих випадків затримки зарплати", - сказав Азаров.

Прем`єр також доручив надати фінансову допомогу в тих випадках, коли вона об’єктивно необхідна.

Реклама:

"Але при цьому я вимагаю спитати з керівників регіонів: як використовувались за останні місяці бюджетні кошти. Я категорично наполягаю, що виплати заробітної плати та соціальні виплати мають бути на першому місці", - зазначив Азаров.

Прем`єр-міністр заявив, що коштів на рахунках місцевої влади набагато більше, ніж заборгованість із заробітної плати.

"Ми перевірили сигнали, повідомлення про невиплату, які з’явилися першими. В кожному із перевірених регіонів вільних та нерозподілених коштів на рахунках місцевої влади набагато більше, ніж заборгованість із заробітної плати. Парадокс", - сказав Азаров.

За його словами, додатковий ресурс, який був наданий областям з держбюджету минулого місяця, спрямовувався не на зарплату, а на інші видатки.

"Я розумію, що "інші видатки" - це, припустимо, ремонт і обладнання шкіл, дитячих садків, лікарень, що також абсолютно необхідно робити. Але ще раз повторюю: виплата заробітної плати безумовно повинна бути на першому місці", - підсумував прем`єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: