Юра Єнакіївський і Єфремов отримали мільйони за товари та послуги

Понеділок, 26 листопада 2012, 09:36

Державні вугледобувні підприємства 12-21 листопада за результатами тендерів уклали низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 393,99 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Як зазначається у повідомленні, минулий тиждень став рекордним з точки зору концентрації тендерів в одних руках. Всі 394 млн гривень було розіграно між 14 компаніями, тоді як зазвичай перемоги отримують кілька десятків компаній.

Так, за даними вісника, група Олександра Єфремова до якої входить ТОВ "Iндекспром" отримало 194,15 млн гривень. З врахуванням цієї закупівлі компанії голови парламентської фракції Партії регіонів в 2012 році отримали підряди на 1,65 млрд гривень. В 2011 році ця група отримала підряди на 1,87 млрд гривень.

Реклама:

"Група Юрія Іванющенка отримає 110,81 млн гривень: ТОВ "Промтехпоставка ЛТД" – 53,73 млн гривень, ТОВ "Укртехмаркет ЛТД" – 53,90 млн гривень, ТОВ "Юридична фірма "Межрегіональна управляюча компанія" – 3,18 млн гривень. Остання фірма зареєстрована на Романа Якимащенка з групи Юри Єнакіївського, яка контролювала "Родовід банк". Компанія вперше виграла державний тендер", - йдеться у повідомленні.

Група Олександра Януковича  отримає 13,28 млн гривень.

Панамські тезки Ахметова: ТОВ "Компанія "Гірничі машини" – 32,48 млн гривень. Кінцевим власником фірми є панамський офшор "Clean energy invest ltd". Компанія має однакову назву з машинобудівельним холдінгом "Гірничі машини" в складі групи Ріната Ахметова та його "Торговою компанією "Гірничі машини". ТОВ "Компанія "Гірничі машини" почала вигравати державні тендери на початку жовтня і вже отримала підряди на 888,75 млн гривень.

Улюбленці Ахметова: ТОВ "Енергооптторг" – 1,22 млн гривень від "ДВЕК",  директором якого є Сергій Лозовський, колишній керівник шахти "Комсомолець Донбасу" з групи Ахметова. "Енергооптторг" з моменту створення в 2010 році абсолютну більшість підрядів отримав від підприємств, які контролюються групою Ріната Ахметова, вигравши тендери вже на 2,634 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!