Валютні ініціативи НБУ загрожують гривні - банкіри

П'ятниця, 23 листопада 2012, 20:28

Через валютні ініціативи НБУ, а також несприятливу ​​зовнішню кон'юнктуру курс гривні може в найближчі місяці обвалитися до 10,4 гривень за долар.

Про це заявив глава Асоціації укранських банків Олександр Сугоняко в ході інтернет-конференції, передає "ЛігаБізнесІнформ".

На думку глави АУБ, є можливість зменшити глибину девальвації. Для цього необхідно зобов'язати експортерів продавати не 50%, а 100% валютної виручки - принаймні, на період фінансової кризи.

"Друга хвиля кризи відчувається в Україні вже зараз. По-друге, слід зобов'язати банки тримати 23-24 млрд гривень на коореспондентских рахунках. І по-третє, спрямовувати кошти потрібно на потреби економіки, а не на валютний ринок",  - підсумував Сугоняко.

Реклама:

"Він як і раніше вважає політку дорогих грошей грубою помилкою регулятора і вважає, що з наслідками такої політики доведеться боротися вже найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Крім того, АУБ виступає проти законопроекту про введення акцизу на операції з цінними паперами.

"Пропоновані ставки акцизу - порядка 3% - по суті, ліквідують оборот цінних паперів невеликих компаній", - відзначає Сугоняко.

"За його словами, цей законопроект не вигідний ні банкам, ні торговцям цінними паперами", - пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!