"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Колеснікова хочуть зменшити суму коштів за повернення квитків

П'ятниця, 23 листопада 2012, 15:06

Міністерство інфраструктури пропонує зменшити суму повернення коштів за квиток після відправлення поїзда.

Про це йдеться в повідомленні "Укрзалізниці", опублікованому на сайті відомства.

Згідно з проектом наказу Мінінфраструктури "Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України", після відправлення поїзда, але не більше ніж через годину після його відправлення, пропонується виплачувати 10% вартості квитка і плацкарта.

Як пояснили в прес-службі відомства, якщо, наприклад, вартість квитка в купейному вагоні на поїзд № 38 Київ - Донецьк станом на 19.11.2012 року складає 195,51 гривень - при його поверненні в зазначений термін пасажиру повернуть 19,23 гривень.

Реклама:

Крім того, у відомстві уточнили, що раніше, згідно з правилами повернення коштів за невикористані проїзні документи, менше ніж за 9 годин до відправлення поїзда, але не більше ніж через годину після його відправлення пасажиру повертається вартість квитка без повернення вартості плацкарту і комісійного збору. Тобто, за той же квиток в купейний вагон на потяг № 38 Київ - Донецьк вартістю 195,51 гривень у вказаний проміжок часу пасажиру поверталося 71,86 гривень.

Як повідомляє прес-служба, зміни вступлять в силу з моменту набрання чинності відповідного наказу Мінінфраструктури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: