МВФ: Україна поки не виконала наших вимог

Середа, 21 листопада 2012, 15:43

Ситуація з виконанням Україною вимог Міжнародного валютного фонду поки залишається без змін.

Про це повідомив представник МВФ в Україні Макс Альєр, передає "УНІАН".

"Фундаментальні труднощі України залишилися все тими ж, що і раніше", - зазначив він.

"Все те, про що ми просили Україну раніше, залишається на старому місці", - додав Альєр.

Реклама:

За його словами, МВФ очікує від української сторони прийняття пакету заходів з реформування української економіки, досягнення мактроекономіческой стабільності.

У той же час Альєр відзначив, що на сьогоднішній день український уряд виявляє бажання відновити співпрацю з МВФ.

Як відомо, у листопаді 2008 року Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд доларів.

У 2008-2009 роках Україна отримала три транші кредиту на загальну суму 12 млрд доларів, четвертий транш у розмірі 3,8 млрд дол Україна розраховувала отримати в листопаді 2009 року, проте через проведення президентських виборів кошти виділені не були.

Після схвалення влітку 2010 року нової дворічної програми stand-by на майже 16 млрд доларів Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі 1,89 млрд доларів. У грудні 2010 року був виділений другий транш у розмірі близько 1,5 млрд доларів.

Після цього виділення коштів по програмі було заморожено через невиконання Україною низки взятих на себе зобов'язань, зокрема, щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: