"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія заблокувала FOREX MMCIS

Середа, 21 листопада 2012, 11:26

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) прийняла рішення про зупинення операцій з цінними паперами "Форекс Емемсіс Груп" з метою захисту прав інвесторів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби комісії.

За даними регулятора, комісія 20 листопада 2012 року прийняла рішення щодо зупинення клірингу, укладання договорів купівлі-продажу цінних паперів, внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, випущених ПАТ "Інтернет Глобал Текнолоджи" та ПАТ "Форекс Емемсіс Груп".

Рішення передбачає призупинення операцій з цінними паперами емітентів на термін 12 місяців.

Реклама:

"Зазначене рішення було прийнято нами у зв’язку з ознаками маніпулювання цінними паперами, виявленими комісією, - повідомив Євген Воропаєв, член НКЦПФР. – Регулятор визначив значне підвищення вартості акцій, випущених ПАТ "Форекс Емемсіс Груп" - їх ринкова вартість становить 418 гривень, при тому, що номінальна вартість становить лише 0,5 гривень".

За його словами, збільшення вартості цінного паперу відбулось аж на 83 500 %.

"До того ж, факти маніпулювання даними цінними паперами підтверджує висновок біржі "ПФТС", що був нещодавно отриманий комісією", - сказано у повідомленні.

За словами Воропаєва, ці рішення було ухвалено, враховуючи матеріали, отримані регулятором в процесі комплексного вивчення діяльності компанії "ММСІС - Інвестментс".

"Головна мета таких кроків – недопущення шахрайства та завдання шкоди вітчизняним інвесторам", - додав член комісії.

Відомство також нагадало, що наразі здійснює комплексну перевірку ТОВ "ММСІС Інвестментс" на предмет здійснення професійної діяльності, маніпулювання на ринку цінних паперів, а також фінансового моніторингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: