Компанія Ахметова отримала грант від американців

Вівторок, 20 листопада 2012, 16:07

Агентство з торгівлі та розвитку США виділило грант для компанії ДТЕК на розробку техніко-економічного обгрунтування будівництва сучасного енергоблоку Бурштинської ТЕС.

Про це повідомили в прес-службі ДТЕК, передає "УНІАН".

"Аналогів подібним енергоблокам в Україні сьогодні немає. Реалізація проекту дозволить повністю замінити чотирма існуючими застарілими блоками, побудованими в 1960 роках, потужністю по 200 МВт. Будівництво нового блоку також підвищить ефективність станції в цілому і значно скоротить шкідливі викиди пилу, сірчистих і азотистих сполук" , - йдеться в повідомленні.

"Це перший подібний проект в Україні. Будівництво нового сучасного енергоблоку радикально поліпшить екологічну ситуацію в місті Бурштин, а це - безумовний пріоритет ДТЕК. Загалом ДТЕК планує використовувати отриманий досвід при будівництві нових енергоблоків і на інших станціях компанії, підвищуючи їх ефективність та екологічну безпеку", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Реклама:

Тимченко також додав, що всього до 2030 року ДТЕК планує направити на комплексну модернізацію та нове будівництво енергоблоків до 20 мільярдів доларів.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) і належить бізнесмену і депутату від Партії регіонів Рентал Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: