Американці мільйонами рятуватимуть Україну від туберкульозу

Вівторок, 9 жовтня 2012, 20:51

Агентство США з міжнародного розвитку USAID презентувало новий 5-річний проект посилення контролю за туберкульозом в Україні з бюджетом у 18 млн доларів.

Про це заявив директор регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Джет Бартон під час презентації проекту, передає агентство "Інтерфакс-Украиїна".

"Ми сьогодні асигнуємо ще 18 млн доларів на проведення нового проекту", - сказав директор Бартон.

"Це нова фаза допомоги USAID із контролю за туберкульозом, у рамках якої ми поліпшимо якість послуг із виявлення та лікування туберкульозу на основі короткострокових курсів лікування, і працюватимемо над збільшенням кількості випадків успішного лікування цієї хвороби в Україні до глобальної мети - 85%", - заявив він.

Реклама:

Як зазначила керівник проекту Олена Хейло, проект буде впроваджено в десятьох регіонах України - Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській, Луганській областях, у Криму, а також у Києві та Севастополі.

За її словами, проект передбачає декілька напрямів: поліпшення якості та доступності послуг із діагностики, лікування та профілактики туберкульозу; створення безпечних умов для пацієнтів і медичного персоналу; створення потенціалу для реалізації заходів протидії мультирезистентному туберкульозу; поліпшення доступу до медичної діагностики, лікування випадків ВІЛ-асоційованого туберкульозу.

Хейло зазначила, що проект сприятиме поліпшенню лабораторної діагностики туберкульозу, чіткому виконанню відповідних режимів лікування, впровадженню ефективного лікування туберкульозу.

За її словами, метою 5-річної діяльності проекту є поліпшення якості послуг у сфері лікування туберкульозу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: