"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров заборонить ввозити в Україну тисячі іноземних ліків

Четвер, 4 жовтня 2012, 12:18

Ввезення ліків на територію України з 1 березня 2013 буде можливе лише за умови наявності сертифіката якості, виданого на території України.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час відвідування однієї з київських аптек, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

"У результаті на український ринок не буде допущено понад 2 тис лікарських препаратів іноземного виробництва", - сказав Азаров.

Згідно з даними Державного реєстру лікарських засобів України на 4 жовтня цього року, в нього внесено 13,318 тис звичайних ліків, з яких іноземних - 9,58 тис.

Реклама:

Крім того в реєстрі перебувають ще 0,403 тис імунобіологічних препаратів, з яких іноземних 0,244 тис.

Кабмін нагадує, що в 2010-2011 році держава вперше виділила кошти на дооснащення 10 із 27 лабораторій Державної лікарської служби, і сьогодні вони цілком відповідають вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Нагадємо, що з 1 серпня, коли стартував пілотний проект із впровадження референтних цін на ліки від гіпертонії, на яку страждають 12 млн чоловік, обсяг продажу таких ліків виріс на 13%.

Крім того з початку червня цього року, коли уряд підписав меморандум із вітчизняними фармвиробниками про поетапне 20% зниженні цін, середньозважена вартість вітчизняних ліків у Національному переліку основних ліків знизилася на 17%, іноземних - на 1%, і частка вітчизняних препаратів збільшилася на 3 % пункти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: