"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проведення виборів суттєво не вплинуло на курс гривні

Понеділок, 29 жовтня 2012, 11:47

Міжбанківський валютний ринок незначно відреагував на проведення парламентських виборів.

Про це повідомили дилери комерційних банків, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ціна гривневого ресурсу  "овернайт" напередодні парламентських виборів на рівні 40-70% з одного боку, буде утримувати курс гривні від зниження, однак високий попит на покупку готівкового долара на чорному ринку обміну валют, з іншого боку, будуть тиснути на курс гривні в бік зниження", - зазначив різноспрямовані чинники впливу на курс гривні дилер середнього комерційного банку з українським капіталом.

За його словами, курс "мінял" в Києві складає 8,27-8,3 грн/дол.

Реклама:

Крім того, за його оцінкою, стан рівноваги валютного ринку є ситуативним, і курс гривні може зміцнитися в результаті інтервенції Нацбанку або активного продажу валюти з боку державного Ощадбанку.

Дилер середнього банку з іноземним капіталом, у свою чергу, висловив думку, що сам факт завершення парламентських виборів напряму не позначилився на курсі гривні: котирування національної валюти в понеділок будуть залежати від обсягу інтервенцій Нацбанку або продажу валюти держбанками.

Курс гривні на міжбанку з початку 2012 року знизився на 1,6% - з 8,04 грн/дол.

У Нацбанку вважають прийнятною річну амплітуду коливань гривні в межах 2,5%.

Нагадаємо, 29 жовтня торги на міжбанківському валютному ринку розпочалися зі зростання курсу долара  - 8,17/8,195 грн/дол, ринок євро відкрився котируваннями 10,5299/10,5662 грн/євро, торги по рублю - 0,2595/0,26 грн/рубль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: