Уряд хоче запровадити безліч податкових нововведень

Вівторок, 2 жовтня 2012, 16:44

У Раді зареєстровані два законопроекти уряду, що вносять зміни до Податкового кодексу щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів.

Тексти відповідних законопроектів № 11284 та № 11285 ще не оприлюднені на сайті парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Мініфін спільно з Податковою розробили і представили на розгляд уряду законопроект, що припускає цілий ряд законодавчих податкових нововведень.

Як повідомили агентству в прес-службі ДПС, документ передбачає скасування обмежень за критерієм кількості найманих працівників для п'ятої та шостої груп платників єдиного податку, що, на думку авторів документа, сприятиме створенню додаткових робочих місць.

Реклама:

Документом також запропоновано зниження ставки єдиного податку для п'ятої та шостої груп з 7% і 10% до 5% і 7%, введення електронної форми заповнення заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.

"Звертаємо увагу, що в законопроекті не передбачено право ДПС самостійно списувати кошти з рахунків компаній, які мають податковий борг, а також без суду вилучати власність платника податку, що перебуває в податковій заставі", - зазначили в Податковій.

"Проблема з ухилення від оподаткування шляхом використання офшорних нерезидентів та нерезидентів в країнах з пільговим оподаткуванням (ставка податку на прибуток на 6 процентних пунктів і більше нижчі, ніж в Україні) повинна вирішуватися шляхом впровадження формування доходів для цілей оподаткування у розмірі 120% вартості проданих таким нерезидентам товарів", - пояснили у відомстві.

Законопроектом передбачено розширення кола платників збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на газ для споживачів усіх форм власності, в тому числі і для суб'єктів господарювання, які закуповують газ для забезпечення власних потреб в якості палива і сировини у нерезидентів, а також нафтогазовидобувних підприємств , що використовують видобутий газ в якості палива і сировини не тільки для цілей нафтогазовидобутку.

За даними агентства, таку надбавку платитимуть суб'єкти господарської діяльності, які закуповують газ для своїх потреб у нерезидентів, і нафтогазовидобувні підприємства за ставкою 8% митної вартості та 16% вартості газу, використаного в якості палива або сировини.

Крім того, ДПС планує зобов'язати суб'єктів господарювання, що належать до третьої-шостої групи платників єдиного податку, що продають товари класу luxury, застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Законопроектом запропоновано, що обов'язкове застосування РРО торкнеться виключно платників податків, що відносяться до третьої-шостої групи платників єдиного податку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!