"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов отримав 100% найбільшої транспортної компанії України

Четвер, 18 жовтня 2012, 11:07

Група СКМ Ріната Ахметова збільшила свою частку в статутному капіталі найбільшого в Україні вантажного залізничного перевізника "Лемтранс" до 100%.

Про це повідомив директор з розвитку нових напрямків бізнесу СКМ Микола Нестеренко, передає "Дело".

"Придбання та інтеграція компанії в СКМ є стратегічно важливим кроком. "Лемтранс" дозволить стабільно забезпечувати СКМ, як найбільшого вантажовідправника, рухомим складом. Разом з тим, ми бачимо "Лемтранс" як самостійний ринковий бізнес, що працює як з українськими, так і іноземними вантажовласниками", - заявив Нестеренко.

На сьогоднішній день парк компанії "Лемтранс" налічує понад 12 тис піввагонів і є найбільшим приватним залізничним перевізником в Україні. Частка компанії на ринку вантажних перевезень складає близько 8,5%, піввагонів - 14,5%. Обсяг перевезених вантажів за підсумками 2011 року склав більше 40 млн тонн.

Реклама:

"Стратегічний фокус для компанії - організація перевезень у власному вагонному парку, відповідно, інвестиційна політика "Лемтранс" буде спрямована на оновлення і збільшення власного парку і підвищення якості послуг", - додав Нестеренко.

"Для збереження цього фокусу у "Лемтранс" є і сильна команда, і необхідна експертиза, і клієнтська база. Тепер, з приходом СКМ, як стратегічного інвестора, у компанії з'явилася і наша повна підтримка, у тому числі - наша готовність фінансувати інвестиційні програми компанії", - повідомив Нестеренко.

Також він підкреслив, що для СКМ важливо, що, інвестуючи в вантажоперевезення, компанія зможе не тільки забезпечити ефективну безперебійну роботу безпосередньо "Лемтранс", але і підприємств-суміжників з їх тисячами працівників.

Як відомо, компанія "Лемтранс" разом з державою володіє оператором лізингових послуг "Укртранслізинг". 

Як писала "Українська правда", раніше 60% "Лемтрансу" належали структурам близьким до Рената Ахметова, а 40% фірмам у яких простежувалися зв'язки з президентом Віктором Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: