Перед виборами Колесніков дав нову "іпотечну" обіцянку

Середа, 17 жовтня 2012, 13:56

Уряд планує в кінці листопада розглянути проект фінансового іпотечного лізингу під 3% річних для населення.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр-інфраструктури Борис Колесніков на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Держінвестмпроект передав програму будівництва доступного житла зі свого агентства в Мінінфраструктури.

У свою чергу, Мінінфраструктури має намір запропонувати уряду розглянути можливість реалізації програми фінансового іпотечного лізингу, в якій споживач з банком укладає договір про 3%-й лізинг на придбання квартири.

Реклама:

За словами Колеснікова, відмінність цієї програми від панельного домобудування радянської епохи полягає в тому, що "всі будинки і проектна документація буде розроблятися індивідуально для кожного району з урахуванням його специфіки".

За його словами, для реалізації даного проекту вже залучено п'ять фінських архітектурних бюро, які вже приступили до розробки даної програми.

Колесніков також прогнозує, що вартість такого житла буде в межах 6 тис гривень за 1 кв. м, при цьому квартири будуть віддаватися в реалізацію з повною обробкою, сантехнічним та кухонним комплектом.

За прогнозом віце-прем'єра, перше будівництво може початися в містах-мільйонниках вже в травні-червні 2013 року.

"Це не програма, це новий ринок, який ми відкриваємо, і на цей ринок держава виходитиме з серйозними інтервенціями", - сказав він.

Нагадаємо, директор департаменту національних та інвестиційних проектів держагентства Юрій Гусєв 17 жовтня заявив, що найближчим часом Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами оголосить про закриття нацпроекту "Доступне житло".

Як повідомлялося, Колесніков також заявив, що при Мінінфраструктури буде створено ще одне національне агентство.

За його словами, воно займатиметься реалізацією держпрограми "Доступне житло", підготовкою до зимової Олімпіади-2022 та Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: