НБУ обіцяє, що пересічні громадяни не відчують "готівкові" обмеження

Середа, 17 жовтня 2012, 10:28

Пересічні громадяни не відчують обмеження розрахунків готівкою.

Про це заявив глава ради НБУ Ігор Прасолов, передає "Комерсант-Україна".

За його словами, у зв'язку з введенням певного обмеження за готівковими розрахунками збільшиться легалізація доходів, а питома вага тіньової економіки буде знижуватися.

"Давайте подивимося на світовий досвід. Швеція - одна з небагатьох європейських країн, яку не зачепила криза. Там зараз готують закон, відповідно до якого всі платежі будуть здійснюватися в безготівковій формі, і громадяни Швеції до цього нормально ставляться", - сказав Прасолов.

Реклама:

"Якщо говорити про нашу країну, то ми зараз йдемо в руслі рекомендацій міжнародних організацій по боротьбі з тіньовою економікою, корупцією і відмиванням грошей", - зазначив чиновник НБУ.

"Думаю, перед тим як вводити обмеження, в Нацбанку вивчать економічну ситуацію в контексті готівкових та безготівкових розрахунків. Перш за все будуть встановлені обмеження розрахунків готівкою для придбання дуже дорогих товарів", - пояснив представник Нацбанку.

На його думку, обмеження стосуватиметься дорогих автомобілів, яхт, літаків, антикваріату і дуже дорогої нерухомості.

"Пересічні громадяни не відчують жодних обмежень", - сказав Прасолов.

Як повідомлялося, 18 вересня, Верховна рада підтримала проект закону щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

Крім того, парламент надав Нацбанку повноваження встановлювати максимальні ліміти готівкових платежів при розрахунках за товари і послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: