"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці не хочуть брати "іпотеку Януковича"

Четвер, 11 жовтня 2012, 12:17

Мільярд гривень, виділений на пільгову іпотеку під 3%, до кінця року буде освоєно всього на 5%.

Про це заявив заступник голови профільного парламентського комітету Ігор Лисов, передають "Коментарі".

Він уточнив, що з наявними темпами реалізації цієї програми з виділеного в бюджеті 1 млрд гривень на компенсацію процентних ставок до кінця 2012 року може бути освоєно не більше 50 млн гривень.

"Суспільство ще не готове отримувати гроші під такі відсотки. Необхідно розкрутити цю програму, щоб народ в неї повірив. Є страхи, що якщо в наступному році програма перестане існувати, тоді всі ризики за банківськими кредитами ляжуть на сім'ї. Тому ця програма реалізується дуже обережно", - сказав Лисов.

Реклама:

Він заявив, що новий склад парламенту повинен "перекинути" 300 млн гривень, закріплених за пільговою іпотекою, на поточний рік на користь програми будівництва доступного житла, за якою держава компенсує 30% вартості квартири.

Лисов також додав, що в держбюджеті 2012 на цю програму "30/70" передбачено 200 млн гривень, з яких виділено лише 26 млн гривень.

Як повідомлялося, з травня в Україні розпочалася реалізація програми з державного іпотечного кредитування під 3% річних, яку ініціював президент віктор  Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: