Каськів роздає сотні тисяч євро на "олімпійську надію"

Четвер, 11 жовтня 2012, 10:54

ДП "Олімпійська надія – 2022" уклало угоди на розробку техніко-економічного обґрунтування створення інфраструктури в Карпатах для проведення Олімпійських ігор.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угод становила 821 тис євро.

Австрійська компанія "Глоуб Компліт Гмбх" (Globe Complete GmbH) отримає 170 тис євро за виконання третього етапу розробки ТЕО.

Реклама:

Це вже третій підрядник, якого обирає Нацгентство на виконання цих робіт.

В листопаді 2011 року підряд на розробку ТЕО "Олімпійської надії-2022" вартістю 425 тис євро отримала австрійська фірма Klenkhart &Partner Consulting ZT Gesellschaft m.b.H.

Пропозиція фірми була втричі дорожчою від від вдхиленої пропозиції французької компанії "Albertvilloise detudes et de services techiques".

Французи тоді повідомили про свої підозри щодо змови глави відомства Владислава Каськіва з австрійською фірмою і оскаржили результати тендеру в Антимонопольному комітеті.

Однак Нацагентство все одно уклало угоду з дорожчими австрійцями.

В квітні цього року Нацагентство розірвало угоду з "Кленкхар", яке мало виконати роботи до кінця 2011 року, однак не зробило цього.

В травні ДП "Олімпійська надія – 2022" найняло на другий етап робіт вартістю 127,5 тис євро німецьку компанію.

Після цього залишалось виконати третій етап розробки ТЕО і цей підряд за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" віддали компанії "Глоуб Компліт Гмбх", яка раніше не брала участь в тендерах Нацагентства.

Окрім цього тендеру ДП "Олімпійська надія – 2022" також уклала угоду з ще однією австрійською фірмою "Masterconcept Consulting GmbH".

Ця фірма за 651 тис євро має розробити техніко-економічне обґрунтування курорту на Боржавському хребті, виділеного в окрему розробку з нацпроекту "Олімпійська надія – 2022".

Мова йде про територію в межах смт Воловець, с.Гукливе та с.Пилипець.

Тут планується зведення апарт-готелів, шале, розвивати конференц-сервіс.

Як повідомлялося, в остаточному варіанті ТЕО підготовки зимової Олімпіади-2022 обійдеться в 6,9 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: