"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ вважає кризу єврозони головною загрозою

Середа, 10 жовтня 2012, 10:11

МВФ закликав єврорегуляторів зміцнити фінансові та бюджетні зв'язки всередині єврозони, оскільки необхідно відновити довіру в світовій фінансовій системі.

У піврічному звіті про світову фінансове здоров'я фонд повідомив, що боргова криза єврозони є головною загрозою, а ризики для світової фінансової стабільності зросли в останні шість місяців, пише Reuters.

"Незважаючи на багато важливих кроків, що вже зроблені регуляторами, ця програма дій залишається незавершеною, роблячи єврозону вразливою до відпливу капіталу, страхам з приводу її розвалу і економічного спаду", - йдеться в доповіді.

Жозе Віналс, директор департаменту МВФ з кредитних ринків і ринків капіталу, і основний автор доповіді про фінансову стабільність, сказав, що проблеми Європи повинні бути уроком для США і Японії, обтяжених величезними боргами, які відкладають необхідну корекцію політики.

Реклама:

"Ми не повинні допустити, щоб нинішня ринкова ситуація, яка поліпшилася, призвела до помилкового почуттю безпеки", - сказав Віналс на брифінгу для преси.

"Вибір сьогодні стоїть між проведенням необхідних, але жорстких політик і політичних рішень, і їх затягуванням у фальшивій надії на те, що час на нашому боці", - сказав Віналс. - Але це не так".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!