Кримська влада "нарізала" Клюєвим сотні гектарів землі

Понеділок, 1 жовтня 2012, 15:52

У серпні-вересні 2012 року фірми, які можуть бути пов'язані з компанією АктивСолар, отримали або отримають 221 гектар землі у Криму.

Про це йдеться у публікації "Економічної правди".

Зокрема, 7 серпня та 17 вересня Рада міністрів Криму під керівництвом Анатолія Могильова ухвалила низку рішень про розроблення проекту землевпорядження та надання у довгострокову оренду земельних ділянок для будівництва сонячних електростанцій.

"Схоже, ці юридичні особи мають одного й того ж неформального власника. Назви фірм складаються з літер грецької абетки та слів "солар" або "піві": "Епсілон Солар", "Епсілон Піві", "Тета Піві", "Йота Солар", "Каппа Солар", "Каппа Піві", "Лямбда Солар", "Лямбда Піві", "Омікрон Солар", "Омікрон Піві", - йдеться у публікації.

Реклама:

У тексті документів про дозвіл на розробку проекту землевпорядження зазначається, що всі названі фірми подавали відповідне клопотання. При розробці цих проектів повинні бути враховані вимоги державних стандартів.

"Найголовніше, що земельні ділянки будуть надані в довгострокову оренду на 49 років. Мета - будівництво, обслуговування та ремонт об'єктів альтернативної енергетики з використанням енергії сонця", - зазначається у статті.

У рішеннях про надання земель в довгострокову оренду міститься вказівка укласти між Радою міністрів та відповідними фірмами договори оренди терміном на 49 років з встановленням орендної плати у розмірі 3% від її нормативної грошової оцінки на рік.

"Що таке 3% від нормативної оцінки? Це майже нічого: 600 гривень на рік за гектар", - наголошується у публікації.

Раніше повідомлялося, що названі компанії можуть бути причетними до австрійської компанії Актив Солар, яку пов'язують з секретарем РНБО Андрієм Клюєвим та президентом Віктором Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: