Влада таки збирається воювати з Visa і MasterCard

Четвер, 6 вересня 2012, 16:30

В середу профільний комітет Верховної Ради схвалив до другого читання законопроект про платіжні системи.

Про це повідомляють джерела "Економічної правди".

Автором законопрокту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем та розвитку безготівкових розрахунків)” під номером 10656 э голова Національного банку України Сергій Арбузов. Він був прийнятий у першому читанні 4 липня 2012.

Зокрема, згідно з цим документом, в Україні буде створено процесинговий центр, який буде обслуговувати всі клірингові операції за платіжними картками міжнародних платіжних систем, в тому числі, Visa і MasterCard.

Під час внесення законопроекту в Раду, НБУ аргументував необхідність побудови процесингового центру всередині України. "Для переважної більшості внутрішньодержавних операцій, які становлять 99,2% від загальної кількості, використовуються картки міжнародних платіжних систем, інформаційне обслуговування за якими здійснюється іноземними процесинговими центрами за “міжнародними” правилами та тарифами", - значиться в пояснювальній записці.

Також банки-учасники міжнародних платіжних систем повинні будуть перевести в Нацбанк так звані страхові депозити, які створюються на випадок шахрайських операцій.

За деякими оцінками, обсяг цих страхових депозитів складе кілька сотень мільйонів доларів.

Нагадаємо, основними противниками прийняття цього законопроекту були Visa і MasterCard.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!