"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Валютну паніку розганяє влада?

Середа, 5 вересня 2012, 14:21

Провладні видання поширюють інформацію про можливе різке падіння гривні.

Так сайт УНН, який повязували з радником президента Віктора Януковича Ганною Герман, повідомив про обмеження банками продажу валюти.

 

Невідомий співрозмовник видання заявив: "Відсьогодні ми продаємо не більше 300-от доларів в одні руки. Це наша власна ініціатива, проте я знаю, що подібні розпорядження діють і в інших банках. Подальші наші кроки залежатимуть від відповідних вказівок НБУ".

При цьому співрозмовник зауважив, що вже добу існує певна паніка серед клієнтів і звісно, це може призвести до спекуляцій на "чорному" ринку обміну валют.

Реклама:

Крім того, співрозмовник видання зазначив, що ситуацію із подорожчанням долару чимало експертів пов'язують із майбутніми виборами і не виключає, що банки спеціально не продають американську валюту, очікуючи на подальше здешевлення гривні.

Однак у цій же новині видання повідомляє: "Проте подібні обмеження ввели не всі українські банки. Зокрема, кореспондент УНН, звертався до кількох відділень різних банків з наміром придбати 500 чи 1000 американських доларів, на що всюди отримав ствердну відповідь".

"9,15 за американський долар - цілком реальна перспектива", - спрогнозувало неназване джерело. Як зазначається у повідомленні, на тіньовому ринку долар вже продають за ціною 8,25 - 8,30 гривень.

Цю новину передрукувала низка інших видань. Зокрема популярний сайт ТСН поставив цю інформацію у якості "топової".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: