Ахметов хоче придбати "Укртелеком"

П'ятниця, 28 вересня 2012, 09:27

СКМ Ріната Ахметова домовилася про купівлю частки в "Укртелекомі".

Група отримає міноритарний пакет і управління компанією, передає "Комерсант-Україна".

Власники "Укртелекому" домовилися з СКМ про входження групи в капітал компанії, повідомило джерело, знайоме з умовами майбутньої угоди.

За його словами, сторони досягли принципової домовленості, і угода СКМ з нинішнім власником - австрійським концерном EPIC - знаходиться в завершальній стадії.

Реклама:

Сторони оголосять про неї в найближчі дні.

У СКМ не підтвердили, але і не спростували інформацію про підготовлювану покупці оператора, але додали, що "знайомі з інформацією про можливий продаж пакету акцій "Укртелекому".

Власником 92,79% акцій "Укртелекому" є концерн EPIC, який був єдиним учасником приватизаційного конкурсу, що відбувся в минулому році.

Його умови були складені так, що до конкурсу не був допущений цілий ряд зарубіжних телекомунікаційних груп, які виявляли інтерес до активу: Deutsche Telekom, FransTelecom, Nortelecom, "Связьинвест" і VimpelCom.

В результаті "Укртелеком" був куплений за 10,575 млрд гривень.

Формально власниками EPIC є його керуючі партнери: Пітер Гольдшайдер, Густав Вюрмбок і Франц Лансшутцер (24%, 24% і 5% акцій відповідно), а також Бріджит Гольдшайдер і Марина Вюрмбок (по 23,5%).

Але учасники телекомунікаційного ринку на правах анонімності неодноразово стверджували, що EPIC брав участь в приватизації "Укртелекому" в інтересах "групи донецьких бізнесменів, близьких до влади".

За словами співрозмовника, знайомого з подробицями можливої угоди, частка цих бізнесменів не зміниться, а СКМ отримає міноритарний пакет, яким нібито володіли глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, Пітер Гольдшайдер і член наглядової ради оператора Георгій Дзекон.

"Однак публічно буде оголошено про продаж 92,79% акцій компанії СКМ. При цьому група отримає "Укртелеком" в управління, а основні власники, як і зараз, залишаться в тіні", - стверджує співрозмовник.

За його словами, угода буде оформлена через продаж групі СКМ кіпрської EPIC Telecom Invest Ltd, яка володіє акціями "Укртелекому" через українську "дочку" ЕСУ.

В результаті СКМ, що вже володіє оператором life :) та Vega, стане співвласником найбільшого оператора фіксованого зв'язку та єдиного власника 3G-ліцензії в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: