Visa просить Януковича ветувати закон про платіжні системи

Четвер, 27 вересня 2012, 13:28

Компанія Visa просить президента Віктора Януковича застосувати вето до закону "Про функціонування платіжних систем".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" посилаючись на заяву компанії.

"Закон був прийнятий без урахування позиції учасників індустрії, які висловили серйозну стурбованість його ключовими положеннями, а також всупереч більше 300 рекомендацій та поправкам, розробленим банківським і фінансовим співтовариством", - відзначили в компанії.

На думку Visa, закон встановлює непрозорі правила для всієї індустрії, надає жорстке регуляторний тиск на бізнес, значно звужує права окремих учасників ринку на здійснення діяльності в Україні і, таким чином, перешкоджає подальшому розвитку галузі на основі принципів відкритої конкуренції.

Реклама:

У компанії також вважають, що у зв'язку з відсутністю чітких механізмів регулювання, прийняття закону може перешкодити розвитку індустрії електронних платежів в Україні внаслідок встановлення де факто монополії на українському платіжному ринку, що призведе до наступних негативних наслідків.

"Крім того в Україні буде створено прецедент втручання держави в розвиток платіжних систем і країна порушить низку міжнародних угод та зобов'язань", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що 18 вересня, Верховна рада підтримала проект закону щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків. Згідно з документом, випуск електронних грошей може здійснювати виключно банк.

Контроль за готівковими розрахунками з використанням електронних платіжних засобів буде здійснювати Державна податкова служба.

Крім того, парламент надав Нацбанку повноваження встановлюватимаксимальні ліміти готівкових платежів при розрахунках за товари і послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: