Фірма Юри Єнакієвського отримає 63 мільйони на сміттєзвалище

Четвер, 27 вересня 2012, 09:36

КП "Управління Капітального будівництва" за результатами тендеру клало угоду з ТОВ "Карпатибудінвест" на будівництво сміттєзвалища вартістю 63, 21 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пише сайт "Наші гроші".

Загалом же будівництво полігону згідно з кошторисом оцінено в 99,82 млн гривень.

Полігон  будуватимуть на землях Сонячної селищної ради Запорізької області. Роботи фінансуються з  державного та місцевого бюджетів, завершити їх мають до 2015 року.

Реклама:

Угоду поки укладено тільки на першу чергу будівництва.

Засновниками ТОВ "Карпатибудінвест" є ПАТ "ЗНВКІФ "Нові технології" і ТОВ "Фінансова компанія "Лідер" з угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко.

Єдиним конкурентом "Карпатибудінвеста" на тендері було ТОВ "АРМ України", різниця між пропозиціями склала 1%.

Засновниками "АРМ Україна" є офшор "Сула Ессетс Лімітед"  (Сен-Кітс і Невіс) та українське ПП "Євроадбілднг" – компанія зі статутним фондом 100 гривень заснована киянином Олегом Радюком.

Сміттєвий полігон на землях Сонячної селищної ради збиралися будувати ще в 2006 році.

Тоді відповідний тендер Запорізького міськвиконкому на право розробки полігонів твердих побутових відходів (ТПВ) виграло місцеве ТОВ "Ольф", директором і засновником котрого є депутат Запорізької облради Сергій Ольшанський, на той час від Блоку Наталі Вітренко, а зараз – від Партії регіонів.

Землю під будівництво виділили в 2007 році попри протести місцевих мешканців стосовно того, що сміттєзвалище збираються влаштувати менш, як за кілометр від житлових будинків.

В 2010 році після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах Євген Черняк мав проблеми з новою владою. Йому не вдалось знайти спільну мову з впливовим бізнесменом Євгеном Анісімовим, якого вважають представником Юрія Іванющенко в Запоріжжі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: