"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов вважає Азарова оптимістом

Понеділок, 24 вересня 2012, 14:21

Урядовий прогноз 4,5% зростання ВВП, закладений у проект бюджету-2013, є оптимістичним.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив голова Нацбанку Сергій Арбузов.

"За нашими оцінками, такий прогноз показника економічного зростання оптимістичний. Водночас за певних умов він реалістичний для виконання. Збільшення темпів економічного зростання може відбуватися за рахунок як зовнішнього, так і внутрішнього попиту", - заявив Арбузов.

За його словами, урядові прогнози базуються на очікуваннях відновлення зростання економіки єврозони та підвищення світового попиту на метали, на високому врожаї.

Реклама:

"Падіння цін ми вважаємо ситуативним. Ці чинники приведуть до зростання експорту та позитивно вплинуть на сальдо поточного рахунку платіжного балансу. Крім цього, проведення структурних реформ з енергозбереження дасть змогу скоротити обсяги імпорту енергоносіїв, що зменшить обсяги придбання валюти "Нафтогазом України" для розрахунків за природний газ, а також знизити собівартість продукції", - зазначив голова Нацбанку.

Нагадаємо, раніше Арбузов зазначив, що уряд за останні роки провів величезну роботу зі стабілізації держфінансів - дефіцит бюджету знижено від понад 10% ВВП 2009-го до 1,65% ВВП, запланованих на наступний рік. Такими показниками не може похвалитися практично жодна країна, наприклад єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: