Угоду про розподіл газу укладатимуть на 40 днів довше

П'ятниця, 21 вересня 2012, 20:51

Уряд збільшив термін укладення угод про розподіл продукції з компаніями Chevron і Shell на 40 днів.

Як повідомляється в постанові Кабінету Міністрів №876 від 17 вересня 2012 року, опублікованій на урядовому порталі, термін укладання УРП на видобування вуглеводнів на Олеському і Юзовському родовищах збільшено до 160 днів зі 120.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів своїми постановами затвердив умови конкурсів на укладення УРП з Юзовської (Донецька і Харківська області) та Олеської (Львівська область) вуглеводневих площ із запасами сланцевого газу.

Переможець конкурсу і госптовариство протягом 120 календарних днів після оголошення підсумків конкурсу повинні були укласти спільний операційний договір або інший договір, який закріплює їхні взаємні права і обов'язки за угодою.

Реклама:

Згідно з документами, Кабмін доручив Міжвідомчій комісії з організації укладання і виконання УРП розробити і затвердити протягом двох місяців конкурсну документацію і офіційно оголосити про проведення конкурсів.

Після підписання і державної реєстрації угод інвесторові (переможцеві конкурсу) надається спеціальний дозвіл на користування надрами з метою геологічного вивчення, зокрема дослідно-промислової розробки, з подальшим видобуванням вуглеводнів (промисловою розробкою) в межах ділянки, строком на 50 років.

Термін дії спеціального дозволу на користування надрами може бути продовжений у порядку, встановленому законодавством.

У травні переможцями конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції на видобування газу на Олеській і Юзовській площах стали компанії Сhevron і Shell відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: