"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща закликає Януковича визначитися з пріоритетами

Четвер, 20 вересня 2012, 14:16

Польща закликає Україну зробити вибір між ЄС та Митним союзом.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Треба зробити вибір (між Митним союзом і ЄС) і такий вибір робить Україна. Польща може переконувати західний світ, ЄС, що треба Україні таку можливість надати і, власне, таким чином ми і діємо", - сказав Коморовський по закінченні двосторонніх переговорів з президентом України Віктором Януковичем.

Відповідаючи на питання про те, який з двох сценаріїв найбільш прийнятний для України - членство в Митному союзі або в ЄС, - він відзначив неможливість одночасної їх реалізації.

Реклама:

"Неможливим є те, щоб ці два сценарії реалізувати одночасно, паралельно", - сказав Коморовський.

У свою чергу президент України Віктор Янукович заявив, що Україні цікава тільки економічна інтеграція, коли мова йде про такі об'єднання, як Митний союз.

"Всі процеси економічної інтеграції, які проходять, для нас дуже цікаві, в тому числі питання Митного союзу, оскільки ці країни становлять більш ніж 90% товарообігу країн СНД", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що Україні цікаві процеси економічної інтеграції в таких проектах, як Шанхайська організація співробітництва, Асоціація країн Південно-Східної Азії і Брікса.

"Тому ми шукаємо різні можливості, як поліпшити наш товарообіг з усіма цими економічними об'єднаннями", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!