Утилізаційний збір не допоможе автопрому - Порошенко

Четвер, 20 вересня 2012, 09:17

Введення утилізаційного збору Росією і Україною насправді не допоможе автомобілебудівникам.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко в інтерв`ю "Комерсант-Україна".

"Ця постанова була розроблена Мінекології, було б коректно, щоб її коментував міністр екології. Єдине, в чому ми беремо участь - це в переговорах з Росією про взаємне незастосування цього збору. Ці переговори тривають", - сказав Порошенко.

За словами міністра, існує два варіанти вирішення "утилізаційної" проблеми.

Реклама:

"Або введення цих заходів, а всі підстави для цього є, або невведення, якщо ми домовимося з нашими партнерами. На сьогоднішній день визначеності, яким із двох цих шляхів ми підемо, поки немає", - повідомив міністр.

"Статистика останніх місяців підтверджує, що галузь потребує підтримки. До речі, це стосується не тільки автомобілебудування. Це стосується і транспортного, і сільськогосподарського машинобудування, і електроніки. Є цифра, яка мене шокує, - зараз 90% проданої в Україні продукції машинобудування імпортного походження. І це незважаючи на те, що ми маємо власні розвинені потужності", - зазначив Порошенко.

За його словами, це пов'язано з тим, що імпортна продукція різними шляхами підтримується і субсидується в країнах її виробництва.

"Я зацікавлений в тому, щоб українське машинобудування також було захищене", - заявив міністр економіки і торгівлі.

На запитання ж, чому утилізаційний збір був введений тільки по відношенню до імпорту з РФ, Порошенко сказав: "Можливо, цей список варто розширити, тому що автомобілі з РФ не більш небезпечні для навколишнього середовища, ніж автомобілі з Індії або Китаю".

Як відомо, корпорація "Богдан" входить до групи "Укрпромінвест", що має відношення до батька міністра економічного розвитку та торгівлі Петра Порошенка – Олексія Порошенка.

З початку року корпорація "Богдан Моторс" скоротила виробництво техніки на 23,2% та зазнала  збитків на 66,4 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: